ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

22 Ιουνίου 2017

Συμμετοχή έργων μας στο 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου

H Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, διοργάνωσε το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Είμαι και εγώ εδώ». Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 21 έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», στο Ανοικτό Θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ», στο Θερινό Δημοτικό Σινεμά «Βηθλεέμ», στην Αίθουσα «Μ. Καρέλλης» στο Δημοτικό Κτίριο της οδού Ανδρόγεω και στον Εκθεσιακό χώρο (στοά) του Κηποθέατρου «Μ. Χατζιδάκις». Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.


Το σχολείο μας στα πλαίσια της συμμετοχής του στο φεστιβάλ, παρουσίασε την ψηφιακή παράσταση Καραγκιόζη "Ο Καραγκιόζης πληρώνει εφορία" την Δευτέρα 26-06-2017 στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο, στην Πύλη Βηθλεέμ, στις 21:55μμ.
(Υπεύθυνοι καθηγητές: Τζιβάρα-Μαλαβέτα-Τουπογιάννη).


Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση













Επίσης εκτέθηκαν τα εικαστικά έργα των μαθητών μας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μανίκα Σωτήρη, στον εκθεσιακό χώρο Στοά Κηποθεάτρου "Μ. Χατζιδάκις" από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2017. 

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση




















Το 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ενεργητικής συμμετοχής του Δήμου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις πόλεις που μαθαίνουν, η οποία αναδεικνύει σε περίοπτη θέση τη σημασία της συλλογικότητας, αλλά και της συμμετοχής καθενός από τους μαθητές σε ένα πολιτιστικό γίγνεσθαι αυτοέκφρασης και δημιουργικότητας.
Η Αντιδημαρχία Παιδείας πιστεύοντας ότι πρέπει να αναδειχτούν, να ενισχυθούν και να προβληθούν οι καλλιτεχνικές δεξιότητες των μαθητών απέστειλε πρόσκληση σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και στις ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται εκτός σχολείου αλλά τα μέλη τους έχουν την ιδιότητα του μαθητή, για να δηλώσουν συμμετοχή. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν και προβλήθηκαν καλλιτεχνικές μαθητικές δημιουργίες στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στη μουσική, στο χορό και στις εικαστικές – ψηφιακές εφαρμογές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΦΕΣΤΙΒΑΛΕπιστροφή στην Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου