ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

27 Οκτωβρίου 2016

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (15-23 Οκτωβρίου 2016)

Την εβδομάδα 15-23 Οκτωβρίου 2016, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κινημάτων προγραμματισμού και εκπαίδευσης καθώς και σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής. 

 "Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια κίνηση που προωθεί την δημιουργία κώδικα από όλους. Η ιδέα είναι να κάνει τον προγραμματισμό πιο γνωστό, να δείξει στους νέους, στους ενήλικες και στους ηλικιωμένους πώς μπορούν να δώσουν ζωή στις ιδέες τους γράφοντας κώδικα, να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και να φέρει κοντά ανθρώπους με θέληση και όρεξη για μάθηση." 
 Στην περσινή εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 570.000 άτομα σε 7.600 εκδηλώσεις προγραμματισμού σε 46 χώρες στην Ευρώπη και εκτός αυτής.

Και αυτή την σχολική χρονιά οι μαθητές μας στο μάθημα της πληροφορικής, ενημερώθηκαν για την δράση και ήρθαν ξανά σε επαφή με τον κώδικα στην Ώρα του Κώδικα! www.code.org
Τα σενάρια που ακολούθησαν οι μαθητές για να δημιουργήσουν προγράμματα για τον υπολογιστή, αναπτύσσοντας δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, αναλόγως το επίπεδό τους, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου