ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

15 Απριλίου 2016

ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ του σχολείου μας

«Δεν είναι ντροπή να μένεις από δουλειά και από τρόφιμα. 
Ντροπή είναι να σε αναγκάζουν να ψάχνεις ακόμα και στα σκουπίδια»
Αν περπατώντας σε δρόμους της πόλης μας δείτε αυτές τις γαλάζιες κρεμάστρες σε τοίχους, μην εκπλαγείτε. Πρόκειται για μια αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία που ξεκίνησε και στη χώρα μας, και λέγεται «Ο τοίχος της καλοσύνης».
Οι εμπνευστές της ιδέας ενημερώνουν τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστρες που βρίσκονται σε όλη την πόλη. 
Για την υλοποίηση της ιδέας αυτής στο Ηράκλειο επισκεφτείτε την σελίδα στο Facebook "Ο τοίχος της καλοσύνης - Ηράκλειο Κρήτης".
Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να σταματήσει ο κόσμος να βάζει σακούλες με καθαρό φαγητό σε κάδους σκουπιδιών, αλλά να τις τοποθετεί σε αξιοπρεπή και ασφαλή σημεία.
Η ιδέα στη χώρα μας, προέκυψε από μια ομάδα ατόμων στην Λάρισα, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν όταν είδαν μια φωτογραφία του τοίχου της καλοσύνης στο Ιράν.(πηγή κειμένου εδώ)
Έτσι σύντομα οι κρεμάστρες αυτές της αγάπης και της αξιοπρέπειας διαδόθηκαν σε όλη την Ελλάδα!
Στο παραπάνω βίντεο αποτυπώνεται η προσπάθεια των μαθητών του σχολείου μας να φτιάξουν ένα δικό τους τοίχο προσφοράς και καλοσύνης στην πόλη του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου