ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

7 Μαρτίου 2015

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης "Μια γιορτή στου Νούρι" (5-3-2015)

Με μεγάλη χαρά οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου μας επισκεφθήκαμε και παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση «Μια γιορτή στου Νούρι» από το θεατρικό σχήμα «Πράξη Τέχνης Ίμερος», στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου.

Η αφίσα της παράστασης:






















Πληροφορίες για την παράσταση:
Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιούνται οι παραστάσεις «Μια γιορτή στου Νούρι» από το θεατρικό σχήμα «Πράξη Τέχνης Ίμερος» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιωργή Τσαμπουράκη σε συνεργασία με τον Στέλιο Νερολαδάκη, με σκοπό να αποτελέσει η «Ίμερος» έναν τόπο συνάντησης και επικοινωνίας της κοινωνίας μέσω της τέχνης. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.
Το έργο «Μια γιορτή στου Νούρι» του διεθνούς φήμης Volker Ludwig, ιδρυτή του Θεάτρου Grips του Βερολίνου, είναι μια ανατρεπτική κωμωδία για παιδιά και νέους.
Στην Αθήνα παιζόταν στο Θέατρο Πορεία επί 3 χρόνια με μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο «Μια Γιορτή στου Νουριάν».
Ο Νουριάν ταξιδεύει στην Κρήτη και από Ιρανός γίνεται ο Σύριος Νούρι.
Ένα έργο με εκπαιδευτικό προσανατολισμό που ψυχαγωγεί τα παιδιά ενώ συγχρόνως πραγματεύεται με όρους επίκαιρους και ρεαλιστικούς το θέμα τού ρατσισμού και της προκατάληψης απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες. Το έργο προτείνεται από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Αριστέα Πλεύρη.
Συντελεστές παράστασης:
  • Μετάφραση - Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι - Συντεχνία του Γέλιου
  • Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσαμπουράκης
  • Βοηθός Σκηνοθέτη - Οργάνωση Παραγωγής: Νάνσυ Γαλενιανού
  • Σκηνοθετική Συνεργασία: Βασίλης Κουκαλάνι - Συντεχνία του Γέλιου
  • Ηθοποιοί: Χαρά Μαρία Ζαρωνάκη, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Άρης Κουτεντάκης, Στέλιος Νερολαδάκης, Μαρίνος Παναγιωτάκης, Γιωργής Τσαμπουράκης
  • Σκηνογραφία: Ιουστίνη Χατζάκη
  • Φωτογραφία - Video: Alessandro Giacalone
  • Γραφίστας: Βασίλης Παπαδάτος
  • Φωτισμοί - Video Art: Βαγγέλης Καλαϊτζής
  • Ενδυματολόγος: Akanksha Sharma
  • Πρωτότυπη Μουσική: Νότης Μαυρουδής
  • Τραγούδι Παράστασης: Active Member

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου
Σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ, ο Μανώλης Παπαδάκης προσπαθεί να διώξει τους Σύριους από τη θέση που έχουν κατασκηνώσει γιατί στο συγκεκριμένο σημείο κατασκηνώνει ο ίδιος επί μια δεκαετία. Ο γιος του Παπαδάκη υιοθετεί αρχικά τις προκαταλήψεις του πατέρα του ενώ η κόρη του μοιάζει να μην επηρεάζεται τόσο και να έχει μια πιο ώριμη και αυθόρμητη στάση. Όταν ο Σύριος πατέρας μαθαίνει ότι ο Παπαδάκης είναι δυσαρεστημένος επειδή έχουν κατασκηνώσει στο συγκεκριμένο σημείο, αλλάζει θέση στις σκηνές τους με μεγάλη προθυμία αλλά εν αγνοία του Παπαδάκη, γεγονός το οποίο οδηγεί σε ένα πλήθος κωμικών καταστάσεων που θα οδηγήσουν τον Παπαδάκη όχι μόνο να αναθεωρήσει τις ρατσιστικές του απόψεις, αλλά να ξεκινήσει και μια πιο ουσιαστική επικοινωνία με τους μετανάστες.




Μια Γιορτή Στου Νούρι from Fotoplano on Vimeo.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου