ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Σελίδες

9 Νοεμβρίου 2014

Ανακοινώσεις





https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgED0wurvmeHlhMWdtq3toWrnmtmPWlve63a5UiFq42i2phCigxbr0WWYUGNeU_PgiYLJ8R0w8mLihXfe_iI8M8EnIU-jeP0uQVoa1y8QEGolsVqYshfvlu6mmv38fPM0Fv9rUp4d1gS0Q/s1600/anakoinoseis.jpg

ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ  2020 - 2021


                    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ        Πέμπτη 6-5-2021

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, χρόνια πολλά.

               Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα τις Πασχαλινές εορτές, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να διαφοροποιηθεί κάπως η δύσκολη καθημερινότητα,  που βιώνουμε όλοι, λόγω των υφισταμένων- απαραίτητων- μέτρων προστασίας.

               Εν όψει της επικείμενης λειτουργίας του σχολείου (Δευτέρα 10/05), σας ενημερώνουμε πως με το ΑΜΚΑ του μαθητή/τριας, μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν το αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test), που δικαιούται, από τα φαρμακεία.

Παρακαλούμε να φροντίσετε την Κυριακή 09/05 να γίνει ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος, στον μαθητή/τρια.

Ακολούθως να ενημερώσετε την οικεία ψηφιακή πλατφόρμα για το αποτέλεσμα.

 Ενώ την Δευτέρα 10/05 παρακαλούμε να έχει ο μαθητής/τρια, μαζί του εκτυπωμένο το αποτέλεσμα που δηλώσατε.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε εκτυπωτή, εναλλακτικά μπορείτε, με δικό σας απλό χειρόγραφο – που θα δώσετε στον μαθητή/τρια – να μας ενημερώσετε για το αποτέλεσμα.

                Επίσης σας ενημερώνουμε πως ο προαναφερόμενος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δεν είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές/τριες των Ειδικών σχολικών μονάδων, αλλά συστήνεται (υποχρεωτικό χαρακτήρα, έχει το μέτρο για το προσωπικό των σχολικών μονάδων ).

Παρόλα αυτά, και ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες των μαθητών μας, που η εν λόγω διαδικασία δεν θα τους επιφέρει αναστάτωση, σας συστήνουμε και εμείς, προτρέποντας σας, να ακολουθήσετε την διαδικασία του διαγνωστικού αυτοελέγχου στον μαθητή/τρια, καθώς διαγνωστικά τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, δεν θα διενεργούνται πλέον στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, ενώ η διαδικασία εφαρμογής του self test είναι πολύ απλή και καθόλου επώδυνη ή έστω ενοχλητική για το άτομο που αυτοδιαγιγνώσκεται.

                  Τέλος σας υπενθυμίζουμε πως αύριο ημέρα Παρασκευή 07/05, θα αποσταλεί στα mails σας, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων.

Σας ευχαριστούμε

                                                                                              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23-4-2021

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Μέχρι σήμερα Παρασκευή 23/04 δεν έχει υπάρξει άλλο θετικό δείγμα COVID-19, ή οικεία συμπτωματολογία σε εκπ/κό, μαθητή/τρια του σχολείου μας ή οδηγό, πέραν των  αρχικών τριών θετικών δειγμάτων,  στους τρείς μαθητές μας και του ενός που παρουσιάστηκε μετά από δύο ημέρες, από την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας της σχολικής μονάδας μας.

Από αύριο και για διάστημα δύο εβδομάδων, οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργούν (ούτε δια ζώσης, ούτε με τηλεκπ/ση) λόγω των διακοπών του Πάσχα.

Το σχολείο θα λειτουργήσει εκ νέου μετά το πέρας των διακοπών, δια ζώσης (με προσέλευση των μαθητών/τριών), στις 10/05/21 ημέρα Δευτέρα.

Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων θα σας αποσταλεί στα mails σας την Παρασκευή 07/05.

Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα


13-4-2021

 Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες

Μετά την σχετική ενημέρωση μας το απόγευμα της Δευτέρας 12/04/2021 για θετικά δείγματα σε COVID-19, τριών μαθητών της σχολικής μονάδας μας ΕΑΕ, συνοπτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα – τα οποία σας γνωστοποιήσαμε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας το βράδυ της οικείας ημέρας - 

Κατόπιν εισήγησης του Προϊσταμένου Υγείας Περιφερείας Κρήτης αποφασίστηκε προληπτικά, η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίαs της σχολικής μονάδας μας για 14 ημέρες, αρχόμενης από 13/04 έως 26/4/2021. Συνεπώς εκ νέου το σχολείο μας θα λειτουργήσει δια ζώσης,  μετά το πέρας των διακοπών του Πάσχα, στις 10/05. 

Για το χρονικό διάστημα που υφίσταται η οικεία αναστολή και μέχρι την έναρξη των διακοπών του Πάσχα η σχολική μονάδα θα λειτουργεί με τηλεκπαίδευση έως τις 23/04, ημέρα Παρασκευή.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου

Σωτήρης Μανίκας


3-2-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΤΗΣ ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντάχθηκε σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και ως εκ τούτου οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου, κατά το διάστημα 
από τη Πέμπτη 04/03/2021 μέχρι και την Παρασκευή 12/03/2021,
θα λειτουργήσουν ως εξής:

–  Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

– Οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης  θα λειτουργήσουν 
διά ζώσης.

23-2-2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε πως εκπαιδευτικός που διδάσκει στο σχολείο 6 ώρες εβδομαδιαία βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό, στο rapid test που έγινε σήμερα στο σχολείο.
Η εκπαιδευτικός υποβλήθηκε και σε μοριακό τεστ για την επαλήθευση, του οποίου τα αποτελέσματα θα βγουν αύριο Τετάρτη.
Ο αναπληρωτής Προϊστάμενος Υγείας Περιφέρειας Κρήτης εισηγήθηκε στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκείνος με την σειρά του,  βάσει των ισχυόντων πρωτοκόλλων ΕΟΔΥ, αποφάσισε σύμφωνα με την εισήγηση, από αύριο να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών η θετική εκπαιδευτικός και άλλοι 9 εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές με θετικό κρούσμα.

Βάσει της οικείας απόφασης η σχολική μονάδα θα λειτουργεί από τις 24/2/2021 έως και τις 9/3/2021 με το υπόλοιπο προσωπικό  και με το σύνολο των μαθητών του σχολείου.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Ο Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου 



17-2-2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Αύριο Πέμπτη 18/2/2021 σύμφωνα με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου τα σχολεία θα είναι ΑΝΟΙΧΤΑ, οπότε οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά:


Ανακοίνωση για τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 17-02-2021

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία και όλα τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εξαιρούνται τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των επιπτώσεων της πρόσφατης κακοκαιρίας:

-Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Μύρωνα , τα  οποία θα είναι κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή

-Δημοτικό Αγίου Μύρωνα, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή.

-Δημοτικό και Γυμνάσιο Βενεράτου, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή.


16-2-2021

Αγαπητοί γονείς, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο θα βρείτε τον ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ  πίνακα
(και σε WORD 
και σε PDF) με τις διευθύνσεις των δωματίων WEBEX των καθηγητών,
διότι 
ο προηγούμενος είχε δύο λάθος συνδέσμους, της κυρίας Λυσίτσας(Μαθηματικού)
και του κυρίου Παναγιωτάκη (Ψυχολόγου).
Παρακαλούμε  διαγράψτε τον προηγούμενο.
Για αύριο θα ακολουθήσουμε στο WEBEX το πρόγραμμα που λάβατε χθες.
Επισημαίνουμε πως το τμήμα Γ3 την πρώτη ώρα καθώς και το τμήμα Γ1 την τρίτη ώρα αύριο Τετάρτη, θα έχουν κενό, διότι ο Εκπαιδευτικός των Καλλιτεχνικών, ο κύριος Μανίκας θα βρίσκεται αύριο σε άδεια.
Ευχαριστούμε πολύ όλους σας για την σημερινή προσπάθεια που καταβάλλατε να διεξαχθεί το μάθημα σε Webex.



15-2-2021

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ τα μαθήματα θα γίνουν μέσω WEBEX

 Αγαπητοί γονείς, λόγω του κλεισίματος των σχολείων εξαιτίας της κακοκαιρίας,

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16-2-21 ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-21 

τα μαθήματα θα γίνουν μέσω WEBEX.

Θα λάβατε αργότερα μέιλ με το πρόγραμμα, το οποίο θα παραπέμπει στα δωμάτια WEBEX των καθηγητών.

Θα ακολουθηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων όταν το σχολείο είναι ανοιχτό.

Ευχαριστούμε


Ανακοίνωση 9-2-2021


Αγαπητοί γονείς  & κηδεμόνες, σας αποστέλλουμε (σε έντυπη μορφή στις τσάντες των μαθητών και ηλεκτρονικά στο email σας)

το υπ΄ αρ. 
ΦΕΚ455/06-02-2021.  
Παρακαλούμε διαβάστε το  προσεκτικά. 
Εφόσον κρίνετε ότι υφίσταται λόγος και πληρούνται οι προϋποθέσεις που προσδιορίζει το ΦΕΚ παρακαλούμε πολύ αύριο ημέρα Τετάρτη 10/02/2021 ή το αργότερο την Πέμπτη 11/02/2021, προσκομίστε τα απαιτούμενα έγγραφα – δικαιολογητικά – ιατρικές βεβαιώσεις στη σχολική μονάδα.

Επίσης στο άρθρο 2 του ΦΕΚ455 (έχουμε χειρόγραφα βάλει αστερίσκο) κάνει   αναφορά για  το ΦΕΚ4011/18-09-2020 – το οποίο επίσης σας αποστέλλουμε- για τα πεδία που έχουμε βάλει αστερίσκο.

Τα ΦΕΚ μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Ο Διευθυντής

Ανακοίνωση 7-1-2021

Αγαπητοί μαθητές, γονείς & κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε πως οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπ/σης θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους, μετά το πέρας των διακοπών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στις 11/01/2021 ημέρα Δευτέρα.

Το ίδιο έχει εξαγγελθεί και για τις σχολικές μονάδες Προσχολικής αγωγής & Α/θμιας εκπ/σης (Παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά), των οποίων είχε ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία.

Αν και δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί ενδεχόμενο επανεκτίμησης της προαναφερόμενης εξαγγελίας και προκειμένου να είμαστε βέβαιοι για την έναρξη της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Προσχολικής αγωγής & Α/θμιας εκπ/σης, την Παρασκευή 08/01/2021 θα επανέλθουμε με νέα μας ενημέρωση, αναφορικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που θα ακολουθηθεί, καθώς αυτό εξαρτάται άμεσα από το άνοιγμα των σχολικών μονάδων Προσχολικής αγωγής & Α/θμιας εκπ/σης και την χορήγηση αδειών Ειδικού σκοπού- εφόσον αυτές παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας- σε άτομα του προσωπικού της σχολικής μονάδας μας, βάσει των οποίων θα απουσιάζουν λόγω τέκνων που φοιτούν στις οικείες βαθμίδες εκπ/σης.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3-12-20

Αφορά τα αγόρια μαθητές μας που έχουν γεννηθεί το 2003-

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2024
(ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2003)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σάββατο 14-11-20

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες
σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης παραμένουν ΑΝΟΙΧΤΑ.
Οι μαθητές θα προσέρχονται κανονικά στο σχολείο.

Επισημαίνουμε ότι οι κωδικοί των μαθητών που σας στείλαμε για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που θα κλείσει το σχολείο.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13-11-20

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Σήμερα στις τσάντες των παιδιών σας, σας αποστέλλουμε 
1. το όνομα χρήστη και 2. τον κωδικό πρόσβασης 
των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Τα ανωτέρω είναι προαπαιτούμενα για να μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν σε ενδεχόμενη εκκίνηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
- Κάποιοι από εσάς που είχατε δημιουργήσει πέρυσι λογαριασμό και κάνατε φέτος εγγραφή στο σχολείο μας, έχετε οι ίδιοι τα στοιχεία αυτά (στο σχολείο είναι ορατό μόνο το όνομα χρήστη και όχι ο κωδικός σας).
Εάν ξεχάσατε τον κωδικό σας πρέπει να κάνετε ανάκτηση κωδικού εδώ:
https://register.sch.gr/password/reset_password

Εάν για οποιοδήποτε λόγο κλείσει το σχολείο, θα ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως εξής:
1. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση στην πλατφόρμα 
WEBEX (δηλαδή θα συνδέονται οι μαθητές στο WEBEX όπου θα βλέπουν και θα ακούν τους καθηγητές τους που θα κάνουν μάθημα).
Για να μπουν δεν χρειάζονται κωδικοί ή 
mail.

2. Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση στην πλατφόρμα 
Eclass.sch.gr
(
Εκεί θα βρίσκουν οι μαθητές τις εργασίες τους και το υλικό του καθηγητή τους). Εδώ χρειάζονται για να μπουν τους κωδικούς τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Μαζί με τις οδηγίες για τις 2 πλατφόρμες σας στέλνουμε και τις διευθύνσεις των αιθουσών όλων των καθηγητών στο 
WEBEX.

Επίσης στην περίπτωση που μαθητής δεν έχει ιντερνετ για να συνδεθεί στο WEBEX, μπορεί καλέσει από το τηλέφωνό του σε έναν τηλεφωνικό αριθμό (βλέπε οδηγίες) και να ακούει μόνο το μάθημα. Εκεί θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τον 10 ψήφιο αριθμό MEETING NUMBER του καθηγητή που είναι δίπλα στην στήλη με τις διευθύνσεις των αιθουσών των καθηγητών. 

Όλες τις οδηγίες θα αποσταλούν:  1. Μέσω των μαθητών εντύπως  
2.στα mail των γονέων και 
3.θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του σχολείου:
http://eidikogym.blogspot.com           
Παρακαλούμε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα.
Τηλέφωνα σχολείου: 2810213569 και 2810213514
mail
 σχολείου: mail@gym-eid-irakl.ira.sch.gr

06/11/20

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε πως τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα λειτουργούν κανονικά. Συνεπώς από τη Δευτέρα 9/11/20 θα προσέρχονται όλοι οι μαθητές στο σχολείο με τα συνήθη μεταφορικά μέσα. Σε περίπτωση μη προσέλευσης μαθητή θα λαμβάνει απουσίες, ανάλογες με το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας (6 ή 7 απουσίες ανά ημέρα).



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26-10-2020
Aγαπητοί γονείς  και κηδεμόνες, σας υπενθυμίζουμε πως αύριο Τρίτη 27/10, στην σχολική μονάδα μας  θα  τελεστεί  ο σχολικός εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί με τα συνήθη μεταφορικά μέσα και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της εορτής στις 10.00 πμ, με τον ίδιο τρόπο.
Παρακαλούμε οι μαθητές/τριες να μην φέρουν σχολικές τσάντες.
Την Τετάρτη 28/10 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, λόγω της επετείου.
Ευχαριστούμε.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18-10-2020

Κυριακή 18-10-2020
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,


κατόπιν σημερινής πληροφόρησης μας, από τον Προϊστάμενο του συστεγαζόμενου Ειδικού Δημοτικού Κωφών και Βαρήκοων Ηρακλείου, σας ενημερώνουμε πως ανιχνεύθηκε θετική σε κορωνοιό εκπ/κός του οικείου Ειδικού Δημοτικού.

Αφού ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα έγγραφης ενημέρωσης, αλλά και τηλεφωνικών επικοινωνιών του Δ/ντή του Ειδικού Γυμνασίου και του Προϊσταμένου του Ειδικού Δημοτικού με  τον αρμόδιο  Αν. Προϊστάμενο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Περιφερείας Κρήτης, σας γνωρίζουμε πως το Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου θα λειτουργεί κανονικά.

Επίσης σας ενημερώνουμε πως αύριο ημέρα Δευτέρα 19/10/2020, θα γίνει καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων του σχολικού κτηρίου από το προσωπικό καθαριότητας της σχολικής μονάδας, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί πριν την πρωινή προσέλευση των μαθητών.
Ενώ επιπροσθέτως θα αιτηθεί η Δ/νση του Ειδικού Γυμνασίου προς την Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ηρακλείου, την κατ΄ επείγουσα διενέργεια απολύμανσης όλων των χώρων του σχολικού κτηρίου και προαυλίων, από εγκεκριμένη απολυμαντική εταιρεία.

                                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                                                       Ο Δ/ντής

                                                                                  του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου

                                                                                                Σωτήρης Μανίκας



11/9/20 Ανακοίνωση και πρώτες οδηγίες

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως ο Αγιασμός του σχολικού έτους 2020-2021 στο σχολείο μας θα γίνει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00πμ.
Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30πμ και θα αποχωρήσουν στις 10:45πμ.

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου –Λασιθίου θα έχει ολοκληρώσει την διαδικασία των επιμέρους συμβάσεων με τους οδηγούς και την κατανομή των δρομολογίων των μαθητών μας, σήμερα Παρασκευή 11/9 (έως το απόγευμα).

Ως εκ τούτου θα σας τηλεφωνήσουν οι οδηγοί στους οποίους θα ανατεθεί το κάθε δρομολόγιο, από σήμερα έως και το Σαββατοκύριακο.

Σε περίπτωση που δεν σας έχει τηλεφωνήσει ο οδηγός, αυτό σημαίνει πως το δρομολόγιο δεν έχει τακτοποιηθεί και βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
(Θα τακτοποιηθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας).

Συνεπώς αν δεν σας καλέσει ο οδηγός, μπορείτε να φέρετε εσείς τον μαθητή/τρια στον Αγιασμό, μεριμνώντας και για την αποχώρησή του/της στις 10:45.
Οι γονείς λόγω των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19 δεν θα παρίστανται στον Αγιασμό και θα περιμένουν εκτός σχολείου.
Εάν το προαναφερόμενο δεν είναι εφικτό, μπορεί να μην προσέλθει ο μαθητής/μαθήτρια.

Την Δευτέρα 14/9 θα ενημερωθούμε για τα εκκρεμή δρομολόγια και το πότε θα τακτοποιηθούν, οπότε ακολούθως άμεσα θα σας ενημερώσουμε.

Παρακαλούμε οι μαθητές να φορούν προστατευτική μάσκα, τόσο στο δρομολόγιο, όσο και κατά την διάρκεια των μαθημάτων στο σχολείο (εφόσον οι ιδιαιτερότητες του μαθητή/τριας κατά περίπτωση το επιτρέπουν).

Συνεπώς παρακαλούμε για τα κάτωθι:

1. οι μαθητές να έχουν τουλάχιστον 2 προστατευτικές μάσκες μέσα σε διαφορετικά νάυλον σακουλάκια (ένα για να βάζουν τις χρησιμοποιημένες μάσκες και ένα για τις καθαρές).
Οι μάσκες ανά ημέρα πρέπει να αντικαθίστανται.
Καλό θα ήταν να είναι βαμβακερές (όχι μιας χρήσης) προκειμένου να μπορούν να πλυθούν για να ξαναχρησιμοποιηθούν. (πλύσιμο στους 60 βαθμούς και κατόπιν σιδέρωμα).

2. Να έχουν μία ατομική συσκευασία (μικρού) αντισηπτικού.

3. Να έχουν ένα πακετάκι αντισηπτικά μαντηλάκια, τα οποία παρακαλούμε να ανανεώνονται όταν τελειώνουν.

4. ένα μπουκαλάκι με νερό.

5. Πρωϊνό γεύμα  του μαθητή/τριας

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά

 


 

 


 

ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ  2019 - 2020




19-6-2020


Αγαπητοί γονείς, 

σας ενημερώνουμε πως σήμερα στους προσωπικούς λογαριασμούς των email σας,εστάλησαν οι Έλεγχοι Προόδου των μαθητών/μαθητριών για το σχολικό έτος 2019-2020.

Σας ευχαριστούμε 




18-6-2020


Ενημέρωση για την Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής σε Δημόσια Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021


Αφορά τους μαθητές που αποφοίτησαν από την Γ΄Γυμνασίου  και επιθυμούν να εγγραφούν σε Δημόσιο Ημερήσιο ή Εσπερινό ΓΕΝΙΚΟ Λύκειο / ΕΠΑΛ





11-6-20
Aγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε πως  ο ετήσιος έλεγχος επίδοσης του /της μαθητή /τρια θα σας αποσταλεί στα mails  σας (οι μαθητές της Προκαταρκτικής τάξης δεν παίρνουν βαθμολογίες).
Τα απολυτήρια των αποφοίτων μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης θα αποσταλούν υπηρεσιακά στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΕΝΝΕΕΓΥΛ (2810 232117) μετά τις 22/06 και πριν το τέλος του Ιουνίου, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τα απαιτούμενα της εγγραφής στο σχολείο.
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία , ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση καλέστε μας στα τηλ. του σχολείου 2810 213569, 213514.



Ανακοίνωση για την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό Bravo Schools 
(8-6-2020)
Αγαπητοί φίλοι του σχολείου μας,
αν θέλετε μπορείτε να ψηφίσετε την συμμετοχή του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης στον 3ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Πρόκειται για βίντεο, ομαδική δημιουργία μαθητών του σχολείου μας, στα πλαίσια Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας.

Εντάσσεται στην θεματολογία "Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου" με σκοπό την απόκτηση γνώσεων σε βασικούς κανόνες ορθής συμπεριφοράς που πρέπει να εφαρμόζονται στις επικοινωνίες μέσω διαδικτύου.
Οι κύριες διαστάσεις του θέματος που προσεγγίσαμε είναι
α) Το θετικό/ποιοτικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο,
β) Τα Προσωπικά Δεδομένα και
γ) ο Διαδικτυακός εθισμός.
Μέσω της ανοικτής ψηφοφορίας του Bravo Schools τα σχολεία αναδεικνύονται ως κέντρα ενημέρωσης και αφύπνισης των τοπικών κοινωνιών.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ: χρειάζεται να βάλουμε μόνο το μέιλ μας

Διάρκεια ψηφοφορίας από 5/6 έως 15/6.
Το βίντεο μπορείτε να το δείτε ολόκληρο εδώ:
https://youtu.be/1SmKebWux8k




 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30-5-2020 ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Σάββατο 30/05/2020

Αγαπητοί γονείς,
Κατόπιν σημερινής ενημερώσεως μου από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς  του Δήμου Ηρακλείου, κ. Αγγελάκη.

Σας γνωρίζουμε πως διευθετήθηκε το θέμα  καθαρισμού του σχολείου, κατά τις ώρες  της  πρωινής λειτουργίας του, με την διάθεση στην σχολική μονάδα μας προσωπικού καθαριότητας.

Ως εκ τούτου με χαρά σας ενημερώνουμε, πως το σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει κανονικά την Δευτέρα 01/06, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τον ιό COVID-19.

Προς αποφυγή πιθανών παρανοήσεων, σας γνωρίζουμε επίσης, πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ιδιαίτερα η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, ως καθ΄ύλην αρμόδια, ενήργησαν άμεσα προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο οικείο πρόβλημα, η διευθέτηση του οποίου είχε πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 29/05.
Η ενημέρωση μας, εκ παραδρομής, δεν κατέστη εφικτή την ίδια ημέρα.

                                                                                                    Με εκτίμηση
                                                                                                       Ο Δ/ντής
                                                                                  του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου





Ανακοίνωση 26-5-2020

Αγαπητοί γονείς
Σας ενημερώνουμε πως μετά από απόφαση του ΥΠΑΙΘ οι Ειδικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης της Β/θμιας Εκπ/σης – συνεπώς και η σχολική μονάδα μας – πρόκειται να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 01/06, έως την Παρασκευή 12/06 που λήγει το διδακτικό έτος 2019-20, για όλες τις σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπ/σης.
Ανεπίσημα γνωρίζουμε πως το μαθητικό δυναμικό θα χωριστεί και θα προσέρχονται για το προαναφερόμενο διάστημα, οι μισοί μαθητές της σχολικής μονάδας εναλλάξ εβδομαδιαίως (δηλαδή ο μαθητής/τρια θα προσέρχεται μέρα παρά μέρα).


Αναμένουμε την επίσημη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και θα προβούμε σε νέα ενημέρωση σας αναφορικά με τις ημέρες προσέλευσης.

Σε περίπτωση που κατατάσσονται στις ευπαθείς ομάδες, μέλη της οικογενείας σας που διαμένουν στην οικία σας, ή ο ίδιος ο μαθητής /τρια, και επιθυμείτε γι’ αυτό τον λόγο την μη προσέλευση του/της στο σχολείο, για αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να καταθέσετε στην Δ/νση του σχολείου σχετική  υπεύθυνη δήλωσή σας.


Αρκεί μόνο μια Υπεύθυνη δήλωση από εσάς χωρίς άλλο δικαιολογητικό.

Με την οικεία δήλωση δεν θα υπάρχουν συνέπειες από τις απουσίες αυτού του χρονικού διαστήματος.


Παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα –εάν είναι εφικτό και σήμερα- στο mail του σχολείου 


ή αύριο 27/6 στα τηλέφωνα του σχολείου 

(2810 213569, 213514 από τις 08.00 πμ έως τις 14.00) 

εάν ο μαθητής/τρια πρόκειται ή δεν πρόκειται να προσέρχεται στο σχολείο.


Ο  Διευθυντής





Ανακοίνωση 24-5-2020


Το σχολείο ανοίγει ξανά
Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

  ως τις 12-6-2020Αποφασίστηκε, κατόπιν ομόφωνης σύστασης της Επιτροπής των ειδικών του ΕΟΔΥ, ότι από Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 επαναλειτουργούν:
- δημοτικά και νηπιαγωγεία
εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων και
- παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.




                
                 Ανακοίνωση 18-5-20

         Έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας:

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για το σχολικό έτος 2020-2021, καλούνται οι Διευθυντές των

Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στο Γυμνάσιο και στις Α΄ και Β΄ τάξεις Γενικού Λυκείου ότι πρέπει να

διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ



12-5-2020


Ομάδα Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Αγαπητοί γονείς, για αυτήν την εβδομάδα το θέμα για τις αναρτήσεις σας στον Ψηφιακό τοίχο του σχολείου PADLET, είναι σχετικό με την γιορτή της μητέρας.
Όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να κάνουν μία ζωγραφιά, μία κάρτα ή να γράψουν μία μαντινάδα για την Μητέρα και να την αναρτήσουν στο Padlet.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κάνετε την ανάρτηση μόνοι σας (οι οδηγίες σας είχαν σταλεί την προηγούμενη εβδομάδα),
στείλτε μας τις φωτογραφίες σας ή την μαντινάδα σας στο mail του σχολείου να τις αναρτήσουμε εμείς.

Ευχαριστούμε πολύ!


Καλές δημιουργίες!





5-5-2020


Ομάδα Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Αγαπητοί μας γονείς και αγαπητά μας παιδιά.

Την Παρασκευή που μας πέρασε υποδεχθήκαμε τον Μάιο ή αλλιώς τον μήνα των λουλουδιών . Με αφορμή λοιπόν την Πρωτομαγιά, θα θέλαμε να φτιάξετε μία κάρτα με λουλούδια και να γράψετε μέσα τις ευχές σας, ή ότι άλλο θα θέλατε να πείτε, προς τους αγαπημένους φίλους και συμμαθητές σας στο σχολείο, μιας που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να τα πείτε από κοντά.

Μπορείτε τα λουλούδια της κάρτας να τα ζωγραφίσετε ή να τα φτιάξετε με ότι ανακυκλώσιμο υλικό έχετε στο σπίτι.

Αφού ολοκληρώσετε την κάρτα μπορείτε να την βγάλετε φωτογραφία και να την αναρτήσετε μόνοι σας στον Ψηφιακό τοίχο του σχολείου μας το PADLET (πάντλετ).https://padlet.com/eidikogymnasio3/75mlnqhfw68q

Κάθε εβδομάδα θα σας ζητάμε να ανεβάζετε και μια δημιουργία σας.

Θα σας λέμε το θέμα και όποιος θέλει θα μπορεί να την αναρτήσει.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ:

1-5-2020
Aγαπητοί γονείς,
              Σας ενημερώνουμε πως συνεχίζεται η αναστολή  λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης όλης της χώρας . Ως εκ τούτου θα συνεχιστεί η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπ/σης, η οποία αποτελεί μονόδρομο επί της παρούσης,  για  την συμμετοχή των μαθητών μας στην εκπ/κή διαδικασία.
               Παρακαλούμε να συνεχίσετε την παρακίνηση και οργάνωση της συμμετοχής των μαθητών/τριών, στην εν λόγω εκπ/κή διαδικασία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ακόλουθα :
·         Καταμερισμό των εβδομαδιαίων μαθημάτων, ανά ημέρα (2 ή 3 μαθήματα)
·         Καθημερινή εμπλοκή των μαθητών/τριών με την μελέτη 2 ή 3 μαθημάτων.
·         Διάρκεια μελέτης στο κάθε μάθημα, περίπου μισής ώρας.
·         Μην παραλείπετε το διάλειμμα μετά την ολοκλήρωση ενός μαθήματος. Ή  εάν διευκολύνει την καλύτερη απόδοση του μαθητή/τριας,  μπορεί η ημερήσια μελέτη των μαθημάτων να κατανεμηθεί σε διαφορετικές ημερήσιες  χρονικές ζώνες (πχ ένα μάθημα το πρωί, ένα άλλο το απόγευμα).
·         Ορίστε σε συνεννόηση με τον μαθητή/τρια, μια συγκεκριμένη ώρα ημερησίως κατά την οποία κάθε ημέρα, θα ασχολείται με τα μαθήματα του/της και φροντίστε για την καθημερινή τήρηση της.
·         Φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τα μαθήματα και την ώρα  ανά ημέρα, με τα οποία θα ασχοληθεί ο μαθητής/τρια, και βάλτε το στο δωμάτιο του /της.
·         Ανάλογα με τον βαθμό ανάπτυξης των δεξιοτήτων οργάνωσης του μαθητή/τριας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις μαθησιακές και συμπεριφορικές ιδιαιτερότητες του/της, βοηθήστε τον/την  στην χρήση  του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, στην οργάνωση της μελέτης του,  σε τυχόν σημεία του μαθήματος  που ενδεχομένως  δυσκολεύεται ή δεν κατανοεί.
Εάν διαθέτετε εκτυπωτή καλό θα είναι να τυπώνετε τα αρχεία των μαθημάτων. Εάν δεν διαθέτετε ο μαθητής /τρια θα διαβάζει από την οθόνη του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ενώ τις  ασκήσεις μπορεί να τις κάνει στο τετράδιο του μαθήματος. Αφού αναγραφεί το μάθημα, η ημερομηνία ανάρτησης του και ο αριθμός της κάθε άσκησης, ο μαθητής /τρια μπορεί να γράφει την απάντηση.
Αφού ολοκληρώσει τις ασκήσεις του μαθήματος , μέσω κινητού βγάλτε μία φωτογραφία  τις σελίδες και στείλτε τις στο mail του/της  εκπ/κού, για ανατροφοδότηση.
Εάν σας  δυσκολεύει η αποστολή των εργασιών παραλείψτε το.  Αρκεί να γίνονται από τον μαθητή και εν συνεχεία να τα ελέγχετε μαζί του για τυχόν διορθώσεις.
               Η συμβολή σας στην ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική και γνωστική εξέλιξη του μαθητή /τριας  είναι ούτως ή άλλως υψίστης σημασίας.
Χωρίς την δική σας συνεπή στήριξη, το σχολείο δεν  μπορεί να επιτύχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Πολύ περισσότερο αυτή την δύσκολη όσο και πρωτόγνωρη  περίοδο, κατά την οποία πρέπει τα παιδιά να διατηρήσουν την επαφή τους, με την σχολική δραστηριότητα, ένα πρόγραμμα και μια τουλάχιστον στοιχειώδη επαφή με την μαθησιακή διαδικασία. Η επιτυχία της οποίας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και από την δική σας  συνεπή και υπομονετική προσπάθεια.
              Κάθε Δευτέρα θα συνεχίσουν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, τα μαθήματα της  εβδομάδας. (επόμενη ανάρτηση 4/5)
             Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε επίσης, πως όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από τις 8.00 έως τις 14.00, μπορείτε να καλείτε τηλεφωνικά στο σχολείο
(2810 213569, 213514) για περαιτέρω ενημέρωση, ή για τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, αναφορικά με την διαδικασία της εξ αποστάσεως  εκπ/σης.

                                                                                                                          Με εκτίμηση
                                                                                                                         Ο Διευθυντής
                                                                                                        του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου
                                                                                                                       Σωτήρης Μανίκας




27-4-2020
Χριστός Ανέστη!
Σας ενημερώνουμε ότι αυτήν την εβδομάδα δεν θα αναρτηθεί νέο υλικό, καθώς πολλοί μαθητές δεν ολοκλήρωσαν το υλικό των δύο εβδομάδων των διακοπών του Πάσχα.
Η επόμενη ανάρτηση υλικού των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα  4-5-2020.
Ευχαριστούμε





7-4-2020
Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε πως στα πλαίσια της εξ' αποστάσεως υποστήριξης γονέων και μαθητών του σχολείου μας, η ομάδα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού έχει οργανώσει και λειτουργεί Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μέσω VIBER ή SKYPE ή τηλεφώνου με στόχο την αντιμετώπιση των δυσκολιών που πιθανόν να βιώνουν οι γονείς και τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας. 

Παρακαλούμε όποιοι από τους γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν συμβουλευτική υποστήριξη, να συμπληρώσουν τη φόρμα επικοινωνίας και ένα μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός) θα έρθει σε επαφή μαζί σας, στα στοιχεία που θα αναφέρετε στην φόρμα, για να ορίσετε ένα ραντεβού συνομιλίας. 

κλικ ΕΔΩ για να μεταβείτε στην φόρμα


4-4-2020
Αγαπητοί μαθητές και γονείς,
Σας ενημερώνουμε πως τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού του σχολείου μας (Νοσηλεύτριες, Εργοθεραπεύτρια, Λογοθεραπευτής, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Ειδικοί Βοηθοί) έχουν δημιουργήσει έναν ψηφιακό τοίχο αναρτήσεων (Padlet) 
με πλούσιο ενημερωτικό και υποστηρικτικό υλικό.
Για να τον δείτε ΚΛΙΚ ΕΔΩ 



2-4-2020
Αγαπητοί μαθητές και γονείς,
από το Υπουργείο Παιδείας μας απέστειλαν (2-4-2020) τα ακόλουθα τέσσερα (4) ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. 

Παρακαλούμε να τα διαβάσετε. ΚΛΙΚ ΕΔΩ



30-3-2020
Διευκρινήσεις - ενημερώσεις σε θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής από την Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Γιγουρτάκη Μαρία. 
Παρακαλούμε να τις διαβάσετε. ΚΛΙΚ ΕΔΩ


30-3-2020ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ από το
ΚΕΣΥ Ηρακλείου

Για να δείτε το έγγραφο παρακαλούμε κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ



29-3-2020
Αγαπητοί γονείς σας έχουμε στείλει στα mail σας τις Οδηγίες και τα mail όλων των καθηγητών του σχολείου.
Αν κάποιος δεν το έχει λάβει σημαίνει ότι μας έχει δώσει λάθος τα στοιχεία του mail του και παρακαλείται να μας αποστείλει το σωστό του mail άμεσα στο

 mail@gym-eid-irakl.ira.sch.gr   


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ για την Εξ Αποστάσεως Ασύγχρονη Εκπαίδευση 

28-3-2020
κάντε κλικ εδώ


Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά τα μέιλ σας 




26-3-2020


Από την Δευτέρα 30/03/2020 ξεκινάει 


η διαδικασία της Εξ αποστάσεως Ασύγχρονης 

Εκπαίδευσης του σχολείου μας!

Στο mail επικοινωνίας που μας έχετε δώσει θα λάβετε οδηγίες τις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιες οδηγίες θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας σε περίπτωση που κάποιος γονέας δεν έχει mail.

Ευχαριστούμε


21-3-2020
Ανακοινώνεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως και τις 10 Απριλίου 2020,
για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.


Επιστρέφουμε στο σχολείο μετά τις Διακοπές του Πάσχα.



          ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ως και  24/3/2020






ΕΠΕΙΓΟΝ - Για τους μαθητές που γεννήθηκαν 
το 2002






Αναστολή όλων των οργανωμένων εκδρομών εντός Ελλάδας
ΦΕΚ 727/8-3-2020


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9-3-20

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε πως ο αυριανός σχολικός περίπατος την Τρίτη  10/3/20 στο Lido Soccer  ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ   διότι αναμένουμε διευκρινήσεις  από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την τέλεση των σχολικών περιπάτων και εκδρομών.
 Ως εκ τούτω οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στην σχολική μονάδα και θα ακολουθηθεί το ημερήσιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.
Ευχαριστούμε.



Ανακοίνωση 19-2-20

Aγαπητοί γονείς,  σας ενημερώνουμε πως αύριο ημέρα Πέμπτη 20/02 (τσικνοπέμπτη) θα έχουμε στο σχολείο μας αποκριάτικο πάρτυ για τους μαθητές. Παρακαλούμε οι μαθητές εφόσον το επιθυμούν να έρθουν μασκαρεμένοι, χωρίς σχολικές τσάντες και εάν μπορείτε να κρατούν μία συσκευασία πατατάκια ή γαριδάκια και ένα χυμό ή αναψυκτικό (πορτοκαλάδα). Τις 2 πρώτες ώρες θα γίνουν αποκριάτικες κατασκευές και εν συνεχεία θα επακολουθήσει το πάρτυ. Οι μαθητές θα προσέλθουν  και θα αποχωρήσουν κανονικά


 Ανακοίνωση 6-2-2020


Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προγραμματίσει για την Τρίτη 11/2/2020, οι μαθητές να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Τυμπανοπατήματα» στο γειτονικό Θέατρο Μορφές. Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους  5€  για την παράσταση. Οι μαθητές θα προσέλθουν με τα συνήθη μεταφορικά μέσα και την συνήθη ώρα και θα αποχωρήσουν κανονικά με τον ίδιο τρόπο στις 13.20μμ.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.30. Πεζοί θα μεταβούν οι μαθητές υπό την συνοδεία των εκπ/κών στο θέατρο (κοντινή απόσταση από το σχολείο). Ομοίως μετά το πέρας της παράστασης 11.40 με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψουμε στο σχολείο.






Την Τετάρτη 12/02 σας καλούμε στο σχολείο να πάρετε τους ελέγχους επίδοσης Α’ τετραμήνου  και να ενημερωθείτε για την γενικότερη σχολική επίδοση  του μαθητή/τριας. οι έλεγχοι βαθμολογίας του Α’ Τετραμήνου ,  θα δίνονται από  12.30 εώς 14.00

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν κανονικά  στις 12.30  με τα συνήθη μεταφορικά τους  μέσα.

Σας εφιστούμε την προσοχή να μεριμνήσετε να υπάρχει κάποιος στο σπίτι να παραλάβει τον μαθητή/τρια.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποχωρήσει ο μαθητής/τρια μαζί σας ,την Τετάρτη

(και να μην κάνει χρήση του ταξί της αποχώρησης) οπωσδήποτε να μας ενημερώσετε αύριο ημέρα Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα 10/02.


 Aνακοίνωση 16-1-2020

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε πως αύριο Παρασκευή 17/1 οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:30μμ
(5ωρο αντί 6ώρου), προκειμένου να διεξαχθεί η παιδαγωγική συνεδρίαση
των εκπαιδευτικών του σχολείου, για την αποτίμηση της απόδοσης των
μαθητών στο Α΄τετράμηνο.

Δεν δίνονται αύριο οι βαθμοί του τετραμήνου.
Θα ενημερωθείτε προσεχώς.
Ευχαριστούμε

Ανακοίνωση 20-11-19
Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε:
1. Η σημερινή συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων αναβάλλεται για την προσεχή Τετάρτη 27/11 στις 6:30μμ στο χώρο του σχολείου. 2. Σας υπενθυμίζουμε την αυριανή εκδρομή στο Lido Soccer.
Οι μαθητές να φορούν αθλητικά ρούχα και παπούτσια.
Επίσης να κρατούν 2 ευρώ για 1  σάντουιτς και 1 χυμό και για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Οι μαθητές θα προσέλθουν με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα απευθείας στον χώρο και θα αποχωρήσουν στις 11:30.

 

Ανακοίνωση 7-11-2019
Αγαπητοί μας γονείς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου σας καλεί στην πρώτη συνέλευση που θα κάνει την Τετάρτη 13/11/2019 και ώρα 6:30μμ στο χώρο του σχολείου.
Σας περιμένουμε όλους για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για την χριστουγεννιάτικη γιορτή.




Ανακοίνωση για την Ενισχυτική Διδασκαλία 2019-2020
Προς ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων για την Ενισχυτική Διδασκαλία σχ.έτους 2019-2020.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο όπου βρίσκονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα:
https://drive.google.com/drive/folders/1m3MArf4v-UpM5eZfAHVijfTc0_GOso6_?usp=sharing

 Ανακοίνωση 23-10-2019
Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 25-10 θα έχουμε την σχολική εορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα και θα αποχωρήσουν στις 10:00 πμ με τον ίδιο τρόπο.



Ανακοίνωση 9-10-2019 

Αγαπητοί γονείς
την Τετάρτη 16/10/2019 και ώρα 6:00μμ σας καλούμε σε ενημερωτική συνάντηση του σχολείου μας (μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων των μαθητών).
Μετά το πέρας της ενημέρωσης θα επακολουθήσει ψηφοφορία για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Παρακαλούμε θερμά να διευθετήσετε το πρόγραμμά σας προκειμένου όλοι να παρευρεθείτε.

 

Ανακοίνωση 25-9-2019 

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε πως μεθαύριο Παρακευή 27/9 είναι η μέρα αθλητισμού στα σχολεία, στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές την Παρασκευή, δεν θα ακολουθήσουν το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων αλλά θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που θα οργανωθούν στο σχολείο.
Το πρωί θα προσέλθουν κανονικά -χωρίς τσάντες- με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα, ενώ θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο στις 12:00μμ.
Παρακαλούμε κάθε μαθητής να έχει μαζί του 2 φρούτα (για δραστηριότητα υγιεινής διατροφής) και να φοράει αθλητικά ρούχα και παπούτσια.





  Ανακοίνωση 19-9-2019

Aγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως αύριο ημέρα Παρασκευή 20/09  στο πλαίσιο της ημέρας  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει επίδειξη  αθλημάτων από παραολυμπιακούς αθλητές ΑΜΕΑ, στον πεζόδρομο εμπρός από τα  Δικαστήρια. Το σχολείο μας (μαζί με άλλα σχολεία) προσκλήθηκε και θα μεταβεί με το σύνολο των μαθητών στην οικεία παρουσίαση.   
Oι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο την συνήθη ώρα και με τα συνήθη μεταφορικά μέσα, θα γίνει η πρώτη διδακτική ώρα και εν συνεχεία στις 9.30 θα μεταφερθούμε με δύο τουριστικά λεωφορεία στον χώρο της επίδειξης.
 Από εκεί μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα αποχωρήσουμε με τα τουριστικά λεωφορεία στις 12.30 και θα επιστρέψουμε στο σχολείο. 
Οι μαθητές τέλος θα αποχωρήσουν κανονικά με τα συνήθη δρομολόγια τους για τις οικίες τους. 
Όσοι από τους γονείς δεν συναινείτε σε αυτή την μετακίνηση παρακαλούμε να κρατήσετε τον μαθητή /τρια στο σπίτι. Ζητούμε συγγνώμη για αυτή την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής αλλά δυστυχώς ο Δήμος  μας ενημέρωσε μόλις σήμερα Πέμπτη 19/09.
 Οι μαθητές να μην κρατούν σχολική τσάντα, να έχουν μαζί τους νερό και πρόγευμα ή χρήματα προκειμένου να τα προμηθευτούν. Επίσης καλό θα είναι να φορούν αθλητικά ρούχα και παπούτσια. 
Ευχαριστούμε     
 

 

Ανακοίνωση 18-9-2019

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε πως δόθηκε το Εβδομαδιαίο ημερήσιο ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων στους μαθητές., το οποίο θα ισχύει από αύριο Πέμπτη 19/9.
Οι μαθητές βάσει αυτού κάθε Δευτέρα θα σχολούν 14:05, ενώ όλες τις άλλες ημέρες θα σχολούν στις 13:20.
Αύριο θα σας ενημερώσουμε αναφορικά με ότι χρειάζεται για κάθε μάθημα (τετράδια, ντοσιέ κτλ)
Ευχαριστούμε

Ανακοίνωση 16-9-2019


Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε πως αύριο ημέρα Τρίτη 17/9 και την Τετάρτη 18/9 οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:30μμ.
Επίσης σας ενημερώνουμε πως εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων θα δοθεί στους μαθητές την Τετάρτη 18/9.
Ευχαριστούμε





Ανακοίνωση 13-9-2019

Αγαπητοί γονείς,
Οι μαθητές την Δευτέρα 16/9/19 θα έχουνε πεντάωρο και θα σχολάσουν στις 12:30μμ με τα μεταφορικά τους μέσα.





Ανακοίνωση 11-9-2019


Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!

Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 12/9 καθώς και την Παρασκευή 13/9 

οι μαθητές θα έρθουν για 3 διδακτικές ώρες.

Θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο με τους οδηγούς στις 8:15πμ, ενώ θα αποχωρήσουν στις 10:45πμ (με τους οδηγούς).

Για τις δύο αυτές μέρες αρκεί να κρατούν ένα τετράδιο  και ένα στυλό.

Την Παρασκευή θα σας ενημερώσουμε με νέο σημείωμα.

Ευχαριστούμε



Σας ενημερώνουμε ότι ο 
Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 θα  πραγματοποιηθεί
την 
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 9:45 το πρωί  στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά!




ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ  2018 - 2019



Αγαπητοί γονείς
σας ενημερώνουμε πως οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών θα δοθούν 
την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 από τις 9:00πμ έως τις 14:00μμ.
Αναφορικά με τους γονείς των μαθητών της Γ' τάξης:
1. να κρατούν οπωσδήποτε μαζί τους  μία φωτογραφία ταυτότητας του μαθητή/μαθήτριας που θα δώσουν στο σχολείο μας.
Χωρίς φωτογραφία δεν μπορεί να εκδοθεί απολυτήριο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει εγγραφή τους στο νέο σχολείο.
2. Από τις 11/6 έως τις 18/6 και από τις 8:30 έως τις 14:00πμ θα πρέπει να επισκεφτείτε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ηρακλείου προκειμένου να εγγράψετε τον μαθητή/μαθήτρια.



Ανακοίνωση για τις κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ 6-6-2019 

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των παιδιών σε κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ.
Η προθεσμία λήγει στις 14/6/19.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές που έχουν γνωμάτευση από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ (όχι από ΚΕΔΔΥ), η οποία θα αναγράφει το ποσοστό αναπηρίας του μαθητή.
Τα δελτία των κατασκηνωτών πρέπει επίσης να είναι υπογεγραμμένα από γιατρό.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κοινωνική λειτουργό του σχολείου κα Μπραγουδάκη στο 2810213569 καθώς και με τον φορέα ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ στο τηλέφωνο 2105230423









Ανακοίνωση 23-5-2019


Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.





.

Ανακοίνωση 11-4-2019







Ανακοίνωση 12-3-2019


Αγαπητοί γονείς
σας υπενθυμίζουμε την αυριανή (13-3-19) επίσκεψη του σχολείου μας στο Θέατρο Μορφές, για να παρακολουθήσουν οι μαθητές την παράσταση "Η κοιμωμένη ξύπνησε".
Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο. Την πρώτη ώρα θα γίνει συζήτηση για το έργο και το θέατρο.
Εν συνεχεία στις 9:30πμ θα μεταβούμε στο θέατρο πεζοί - είναι σε κοντινή απόσταση από το σχολείο. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 10:00πμ και θα ολοκληρωθεί στις 11:30πμ.
Θα επιστρέψουμε στο σχολείο όπου οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:30μμ και θα αποχωρήσουν με τα συνήθη μεταφορικά μέσα.
Παρακαλούμε να μην φέρουν σχολική τσάντα και να έχουν 5 € για το εισιτήριό τους.





Ανακοίνωση 26-2-2019
Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε πως μεθαύριο Πέμπτη 28/2/19 (Τσικνοπέμπτη), στο σχολείο μας θα έχουμε αποκριάτικο πάρτυ για τους μαθητές.
Παρακαλούμε οι μαθητές να προσέλθουν μασκαρεμένοι -εφόσον το επιθυμούν- και όσοι από τους γονείς επιθυμείτε, μέσω του μαθητή, στείλτε μας για το πάρτυ 1-2 σακουλάκια τσιπς, γαριδάκια, αναψυκτικό (λεμονάδα, πορτοκαλάδα).
Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα σχολάσουν κανονικά (12:30μμ)
Ευχαριστούμε 




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31-1-2019

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε πως την ερχόμενη Τετάρτη 6/2/1019 από τις 12:00 έως τις 14:00 θα δίδονται στο σχολείο μας οι έλεγχοι προόδου Α' τετραμήνου.
Παρακαλούμε να προσέλθετε προκειμένου να ενημερωθείτε για την επίδοση των μαθητών.
Οι μαθητές θα σχολάσουν κανονικά στις 12:30 και θα αποχωρήσουν με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να φύγει μαζί σας ο μαθητής ενημερώστε μας άμεσα.


Ανακοίνωση 18-12-18

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

·         -αύριο Τετάρτη 19/12/2018 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της β/θμιας εκπ/σης λόγω εκλογικών διαδικασιών για την εκλογή των νέων μελών του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπ/κων.



·         -Την Πέμπτη 20/12/2018, θα γίνουν στο σχολείο Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και το παιχνίδι του κριμένου θησαυρού. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο την συνήθη ώρα και με τα συνήθη μεταφορικά μέσα, χωρίς τις τσάντες τους και θα αποχωρήσουν στις 13.20 με τον ίδιο τρόπο. 





·         -Την Παρασκευή 21/12/2018, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος στο TALOS PLAZA. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο χώρο του TALOS στις 8:30, με τα συνήθη μεταφορικά μέσα και θα αποχωρήσουν στις 10:30. Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους 2 ευρώ, ποσό που θα καλύψει 1 σάντουιτς και 1 χυμό. Ευχαριστούμε.



Ανακοίνωση 6-12-2018

Aγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε πως αύριο Παρασκευή 7/12/2018 θα μας επισκεφθεί η θεατρική σκηνή Ηρακλείου (για 2η φορά στην τρέχουσα  σχολική χρονιά) προκειμένου να παρουσιάσει στους μαθητές μας Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση
Θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα των 4 πρώτων ωρών του ημερησίου προγράμματος και εν συνεχεία στις 12.00πμ θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση (οι μαθητές θα αποχωρήσουν κανονικά την συνήθη ώρα και με τα συνήθη μεταφορικά μέσα). 
Παρακαλούμε αύριο οι μαθητές να κρατούν 2 ευρώ προκειμένου να δωθούν ως ενίσχυση στους συντελεστές της θεατρικής σκηνής.  
Υπενθυμίζουμε πως η παράσταση είναι δωρεάν όπως και όλες οι παραστάσεις της εν λόγω θεατρικής σκηνής που ευγενικά κάθε χρόνο παρουσιάζουν στους μαθητές μας. 
Θεωρούμε πως αυτό το συμβολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να στηριχθεί ηθικά το έργο τους που με τόση αγάπη και ευαισθησία προσφέρουν στους μαθητές μας. 
Ευχαριστούμε


Ανακοίνωση 29-11-2018 

Αγαπητοί γονείς 
σας ενημερώνουμε πως αύριο  Παρασκευή 30-11-2018, 
έχει προσκληθεί η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στο σχολείο μας 
προκειμένου να παρουσιάσει στους μαθητές την θεατρική παιδική παράσταση "Της νύχτας τα καμώματα".
Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά, 
θα γίνουν τα μαθήματα των 4 πρώτων ωρών και 
εν συνεχεία στις 12:00 θα ξεκινήσει η παράσταση.
Η αποχώρηση θα γίνει κανονικά στις 13:20.
Η παράσταση είναι μία αφιλοκερδής προσφορά των συντελεστών της θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου.





Το Σάββατο 17-11-2018 το κανάλι της Βουλής θα προβάλλει την βραβευμένη μας ταινία
"Δεν είμαστε όλοι Ντενεκέδες",
στα πλαίσια των προβολών μαθητικών ταινιών με θέμα την Διαφορετικότητα.


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες
Σας υπενθυμίζουμε πως την Τετάρτη 24/10/2018 στο σχολείο μας, στις 18:00μμ θα γίνει η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου. Παρακαλούμε θερμά να παρευρεθείτε όλοι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να συσταθεί το συλλογικό σας όργανο.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 26/10/2018 θα γίνει στο σχολείο μας ο εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο την συνήθη ώρα, χωρίς σχολικές τσάντες, ενώ θα αποχωρήσουν στις 10:00πμ. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει με τα συνήθη μεταφορικά μέσα.




Αγαπητοί  γονείς, σας  ενημερώνουμε για τα κάτωθι : 


      1     Σας υπενθυμίζουμε πως αύριο ημέρα Παρασκευή  12-10-2018 θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος στο Bowling Center Ηρακλείου.
Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους 3 ευρώ, ποσό που θα καλύψει 1 σάντουιτς,1 χυμό και τα παιχνίδια μπόουλινγκ που θα παίξουν.
Η προσέλευση των μαθητών στο χώρο του καταστήματος (Λ. Ικάρου), θα γίνει στις    8:30 πμ, ενώ η αποχώρησή τους και η λήξη του σχολικού περιπάτου θα είναι στις 11:45πμ.
Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα. 




     2     Την Τετάρτη 17/10/2018 και ώρα 6.00 μμ σας καλούμε σε ενημερωτική συνάντηση του  σχολείου μας  ( μεταξύ εκπ/κών και  γονέων των μαθητών ).
Μετά το πέρας της ενημέρωσης θα επακολουθήσει  ψηφοφορία για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.  Παρακαλούμε  θερμά να διευθετήσετε το πρόγραμμα σας προκειμένου όλοι να παρευρεθείτε.




Ανακοίνωση για τις 17-09-2018

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά.
Σας ενημερώνουμε πως την Δευτέρα 17-09-2018 οι μαθητές
θα προσέλθουν κανονικά και θα σχολάσουν στις 11:35 πμ. 






-------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ  2017 - 2018



Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 12/06/2018 θα εκδοθούν
οι ετήσιοι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών.

Μπορείτε να προσέλθετε για να τους παραλάβετε
από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ.


















Ανακοίνωση 25-4-2018

Aγαπητοί γονείς

Παρακαλούμε έως την Παρασκευή 27/04/2018, μπείτε στον σύνδεσμοhttps://goo.gl/Lm7xyo  και απαντήστε στο ερωτηματολόγιο.
Πρόκειται για έρευνα του Δήμου Ηρακλείου, με σκοπό την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους με σύγχρονους όρους οδικής ασφάλειας και βιώσιμων μετακινήσεων. 


















                                    Ανακοίνωση 21-3-2018


Αγαπητοί γονείς
σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

    Αύριο ημέρα Πέμπτη 22/3/2018 λόγω συμμετοχής σε γενική συνέλευση των αναπληρωτών καθηγητών του νομού Ηρακλείου θα γίνουν οι 3 πρώτες διδακτικές ώρες του ημερησίου προγράμματος και στη συνέχεια θα γίνει προβολή ταινίας στο σχολείο για τους μαθητές.
Οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 12:30μμ με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα.

     Την Παρασκευή 23/3/2018 θα γίνει ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου σε συνεργασία με το 13ο Γυμνάσιο. Οι μαθητές θα προσέλθουν την συνήθη ώρα και με τα συνήθη μεταφορικά μέσα, ενώ θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο στις 10:00πμ.

   Ως προς την ημέρα της παρέλασης, Κυριακή 25/3/2018, σας υπενθυμίζουμε ότι το σημείο συνάντησης είναι έξω από το κατάστημα ΠΛΑΙΣΙΟ, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, στις 11:00πμ.
Το σημείο αποχώρησης, μετά το τέλος της παρέλασης είναι στην πλατεία Κορνάρου.
Παρακαλούμε πολύ λόγω της μικρής συμμετοχής να μην λείψει κανείς.


Ευχαριστούμε






Ανακοίνωση 6-3-2018

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι:



1. Η ενδυμασία για την παρέλαση είναι:

Για τα αγόρια: Τζιν παντελόνι-άσπρο πουκάμισο-μαύρα παπούτσια.

Για τα κορίτσια: Μπλε φούστα (ή τζιν φούστα ή ότι έχουν) και ΟΧΙ ΜΙΝΙ- άσπρο πουκάμισο-μαύρα παπούτσια



2. Το σημείο συνάντησης το Σάββατο 25 Μαρτίου, ημέρα της παρέλασης είναι έξω από το κατάστημα ΠΛΑΙΣΙΟ, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, και ώρα 11:00πμ.



3. Το σημείο αποχώρησης, μετά το τέλος της παρέλασης είναι στην Πλατεία Κορνάρου.



Ευχαριστούμε

Ανακοίνωση 26-1-2018
Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες

σας ενημερώνουμε πως οι βαθμολογίες επίδοσης Α΄ τετραμήνου των μαθητών θα δοθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου από τις 12:30 έως τις 14:00μμ.


Επίσης χρειάστηκαν να γίνουν αλλαγές στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε κάποια τμήματα, επομένως έχει δοθεί νέο πρόγραμμα μαθημάτων το οποίο θα ισχύει από την Δευτέρα 29/1/2018.



Τέλος σας ενημερώνουμε πως την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν λόγω της οικείας αργίας.




Ανακοίνωση 22-01-2018Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες
  • Σας ενημερώνουμε, πως αύριο ημέρα Τρίτη 23/1/2018, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος στον κινηματογράφοΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στην Αμμουδάρα όπου θα παρακολουθήσουμε ταινία κινουμένων σχεδίων. 
    Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους 3€, ποσό που θα καλύψει 1 σάντουιτς, 1 χυμό και την ταινία. Η προσέλευση των μαθητών στο χώρο του κινηματογράφου, θα γίνει στις 8:30πμ ενώ η αποχώρησή τους και η λήξη του σχολικού περιπάτου θα είναι στις 11:40πμ. 
    Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα.
  • Επίσης σας ενημερώνουμε ότι σήμερα δόθηκε στους μαθητέςνέο ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων (σε φωτοτυπία) εξαιτίας της προσέλευσης νέας φιλολόγου στο σχολείο μας. 
    Θα ισχύσει από την Τετάρτη 24/1/2018.

Ανακοίνωση 20-12-2017

Αγαπητοί γονείς
Σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Σήμερα 20/12/17 η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου μετά από πρόσκλησή μας, επισκέφτηκε το σχολείο μας και κατά την διάρκεια της 2ης διδακτικής ώρας έπαιξαν για τους μαθητές μας Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Αύριο Πέμπτη 21/11/17 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τους μαθητές την 4η και 5η διδακτική ώρα, στον χώρο του σχολείου.

Την Παρασκευή 22/12/17 το σχολείο μας θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο Talos Plaza. Θα καθίσουμε στο Sports Cafe για σάντουιτς και χυμό. Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 8:30 με τα συνήθη μεταφορικά μέσα τους και θα αποχωρήσουν από εκεί στις 10:30. Παρακαλούμε να έχουν μαζί τους 2,5€ για το σάντουιτς και τον χυμό.







Ανακοίνωση 30-11-2017

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε, την Παρασκευή 01/12/2017, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου μαζί με το Ειδικό ΕΠΑΛ Ηρακλείου στο Lido Soccer, 
με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ που είναι την Κυριακή 3/11/2017.
Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους 2 €, ποσό που θα καλύψει 1 σάντουιτς και 1 χυμό. Επίσης, καλό θα είναι οι μαθητές να φορούν αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια διότι θα διεξαχθούν αθλητικά, καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα.
Η προσέλευση των μαθητών στο χώρο, θα γίνει στις 8:30πμ, ενώ η αποχώρησή τους θα είναι στις 12:00μμ. Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα. 


Ανακοίνωση 24-11-2017


Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 27/11/2017 και ώρα 12:00 - 13:00 μ.μ. (δηλαδή την 5η και 6η διδακτική ώρα) τα παιδιά θα παρακολουθήσουν στον χώρο του σχολείου την θεατρική παράσταση"Και έτσι σώθηκε το δάσος" από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, προσφορά της θεατρικής ομάδας.
Οι μαθητές θα σχολάσουν κανονικά τη συνήθη ώρα.




Ανακοίνωση 16-11-2017

Αγαπητοί γονείς
Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο ημέρα Παρασκευή 17/11/2017, θα εορταστεί στο σχολείο μας η επέτειος του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο με τα συνήθη μεταφορικά μέσα, ενώ θα αποχωρήσουν στις 10:15 π.μ. με τον ίδιο τρόπο.
Οι μαθητές να μην φέρουν σχολική τσάντα.

Επίσης σας ενημερώνουμε πως έχει δωθεί στους μαθητές νέο πρόγραμμα με μικρές τροποποιήσεις, το οποίο θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα 20/11/2017 





06-11-2017

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε, πως αύριο Τρίτη 07-11-2017, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος στο Lido Soccer. Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους 2,5€, ποσό που θα καλύψει 1 σάντουιτς και 1 χυμό. Επίσης να φορούν αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια.
Η προσέλευση των μαθητών στο χώρο, θα γίνει στις 8:30 π.μ., ενώ η αποχώρησή τους και η λήξη του σχολικού περιπάτου θα είναι στις 12:00 μ.μ.
Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα.



25-10-2017
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες
Σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 27-10-2017, το σχολείο μας θα μεταβεί στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Οι μαθητές θα προσέλθουν στο χώρο του Μουσείου στις 8:45π.μ. και θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους, με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα, στις 10:30π.μ.

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και καλό τριήμερο!


16-10-2017
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε πως αύριο Τρίτη 17/10/17 τις δύο τελευταίες ώρες θα μιλήσουμε στους μαθητές για τον σεισμό, τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνονται κατά την διάρκεια και μετά το πέρας του σεισμού.


Την Τετάρτη 18/10/17 το σχολείο μας θα επισκεφθεί την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017 στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Οι μαθητές θα προσέλθουν στο Παγκρήτιο Στάδιο με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα στις 8:30π.μ., ενώ θα αποχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο από εκεί, στις 11:30π.μ.



06-10-2017
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
  • Τη Δευτέρα 9-10-2017 (και μόνο για αυτή τη Δευτέρα) όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:30μμ διότι θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.
  • Την Τρίτη 10-10-2017 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική εκδρομή στο ΕΝΥΔΡΕΙΟ Creta Aquarium. Τα παιδιά θα μεταφερθούν στο χώρο του ενυδρείου στις 8:30πμ με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα και θα αποχωρήσουν στις 11:30πμ με τον ίδιο τρόπο.
  • Την Τετάρτη 11-10-2017 και ώρα 18:00μμ σας προσκαλούμε στην 1η ενημερωτική συνάντηση του σχολείου μας (μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων των μαθητών).
    Παρακαλούμε θερμά να διευθετήσετε το πρόγραμμά σας προκειμένου να παραβρεθείτε όλοι.


05-10-2017
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Με αφορμή την επιδημική έξαρση Ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα στην Ελλάδα (σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής επιτροπής εμβολιασμών), παρακαλούμε να ελέγξετε τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών σας για το εμβόλιο MMR (τριπλό εμβόλιο ιλαράς,ερυθράς, παρωτίτιδας).

Σε περίπτωση που το παιδί δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου, θα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσετε στον εμβολιασμό του.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υουργείου Υγείας για την προστασία από την Ιλαρά, όσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου, συστήνεται μετά από το διάστημα τουλάχιστων 3 μηνών, να εμβολιαστούν και με την δεύτερη δόση.




27-09-2017
Συλλυπητήριο μήνυμα
Ο Διευθυντής και το προσωπικό του σχολείου μας,
εκφράζουμε την θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απροσδόκητη απώλεια της συναδέλφου μας Μαθηματικού και πρώην Υποδιευθύντριας της μονάδας μας, Μαρίας Χιωτάκη.

Η Μαρία Χιωτάκη τα τελευταία χρόνια δίδασκε στην Λευκάδα και από φέτος ήταν διεθύντρια στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Λευκάδας.

Ευχόμαστε ανάπαυση της ψυχής της και καλή δύναμη στους οικείους της.

Η κηδεία της Μαρίας θα τελεστεί την Παρασκευή 29-09-2017 το πρωί, στον τόπο καταγωγής της, την Ιεράπετρα. 


12-09-2017
Αγαπητοί γονείς, σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και σας ενημερώνουμε ότι αύριο ημέρα Τετάρτη 13/09/2017 οι μαθητές θα προσέλθουν 08:15π.μ. και θα αποχωρήσουν 10:45π.μ.
Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους ένα τετράδιο και ένα στυλό.
Προσωρινό πρόγραμμα θα δοθεί αύριο για την Πέμπτη και την Παρασκευή. 
Αναφορικά με τα δρομολόγια, εντός της εβδομάδας θα τακτοποιηθούν όλα.
Σας ευχαριστούμε.


5/9/2017
Ο Αγιασμός για το νέο Σχολικό έτος 2017-2018 θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 09:45
Οι μαθητές θα έρθουν χωρίς τσάντες και θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

           Καλή σχολική χρονιά!





----------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ  2016-2017


9/6/17
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε πως οι έλεγχοι επίδοσης
των μαθητών θα δωθούν την 
Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 
από τις 9:00 έως τις 13:30.
Παρακαλούμε τους γονείς των μαθητών της Γ΄ τάξης που δεν έφεραν φωτογραφία ταυτότητας του μαθητή/μαθήτριας, οπωσδήποτε να την φέρουν στο σχολείο έως την Πέμπτη 17 Ιουνίου.
Επισημαίνουμε πως χωρίς φωτογραφία δεν μπορεί να εκδοθεί απολυτήριο.

 



Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε πως τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2016-2017 ολοκληρώνονται την Τετάρτη 31/5/17.
Οι μαθητές και των 3 τάξεων (Α,Β,Γ) στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις προαγωγικές-απολυτήριες-ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις στα εξής 4 μαθήματα:
  • Νέα Ελληνική Γλώσσα & Γραμματεία (δηλ. Γλώσσα και κείμενα)
  • Ιστορία
  • Μαθηματικά
  • Φυσική
Από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς έχει δωθεί στους μαθητές η εξεταστέα ύλη και έγινε έλεγχος σε κάθε μαθητή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν όλες τις φωτοτυπίες της εξεταστέας ύλης
στα 4 αυτά μαθήματα.
Παρακαλούμε ελέγξτε και εσείς.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια φωτοτυπία ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων ανά τάξη έχει ως εξής:

Το σχολείο μας βραβεύεται στον 3o Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών
Μικρού Μήκους με τίτλο "Cinema... διάβασες;; ", 

στην κατηγορία animation με το έργο "Δεν είμαστε όλοι ντενεκέδες",
που δημιουργήθηκε την περσυνή σχολική χρονιά.

 

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή των παιδιών σε κατασκηνώσεις ΑμεΑ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές που έχουν γνωμάτευση από Υγειονομική Επιτροπή ή ΚΕΠΑ (όχι από ΚΕΔΔΥ), η οποία θα αναγράφει το ποσοστό αναπηρίας του μαθητή.
Παρακαλούμε όσοι γονείς επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, να επικοινωνήσετε με την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου, μέχρι την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, προκειμένου να προλάβουμε την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.






Σας ενημερώνουμε πως οι μαθητές δεν θα προσέλθουν στο σχολείο την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, ημέρα θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών.


Αύριο Τρίτη 10-1-2017 το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά.


Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου στις 9-1-2017


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία Πρωτοβάθμιάς και Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου  θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9-1-2017. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας. 




 
 
 


Σας ενημερώνουμε, πως την Παρασκευή 25/11/2016, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος στον κινηματογράφο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στην Αμμουδάρα, όπου θα παρακολουθήσουμε την μεταγλωτισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων "Μπάτε σκύλοι αλέστε". Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους 3€, ποσό που θα καλύψει 1 σάντουιτς, 1 χυμό και την ταινία. Η προσέλευση των μαθητών στο χώρο του κινηματογράφου, θα γίνει στις 8:30πμ, ενώ η αποχώρησή τους και η λήξη του σχολικού περιπάτου θα είναι στις 11:40πμ. Οι μαθητές θα έρθουν και θα αποχωρήσουν με τα συνήθη μεταφορικά μέσα.


Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, όλα τα σχολεία της χώρας, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, θα είναι κλειστά λόγω των εκλογών των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, και ΚΥΣΔΕ.



Την Πέμπτη 27/10/2016 στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο και θα αποχωρήσουν στις 10:00πμ με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα. Δεν θα φέρουν τσάντες.



Στις 19/10/2016 ημέρα Τετάρτη το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει περίπατο στο Bowling Center (Αντιστάσεως και Ικάρου). Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους 4€, ποσό που θα καλύψει 1 σάντουιτς, 1 χυμό και τα παιχνίδια bowling που θα παίξουν. Προσέλευση 8:30πμ - Αποχώρηση 11:45πμ. Οι μαθητές θα μετακινηθούν με τα συνήθη μεταφορικά τους μέσα.



Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 12/10/2016 και ώρα 18:00 μ.μ. σας καλούμε στην ενημερωτική συνάντηση, με τους διδάσκοντες, στον χώρο του σχολείου.
Μετά το πέρας της ενημερωτικής συνάντησης, θα επακολουθήσειψηφοφορία για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Προεδρείου) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου.
Παρακαλούμε να παρευρεθείτε όλοι.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ειδικού Γυμνασίου




Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, από την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, μπορείτε να παραλαμβάνετε τους ελέγχους προόδου και τα απολυτήρια των μαθητών. 










Για εκπαιδευτικούς και γονείς:






Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες
Σας ενημερώνουμε ότι:
1. Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του σχολείου μας η Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση ¨Η Καλλίστω και οι καλικάντζαροι".

Αμέσως μετά την γιορτή και έως τις 13:00 μ.μ. θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου/βαθμολογίας των μαθητών για το Α΄ τρίμηνο και οι καθηγητές θα σας ενημερώσουν για την επίδοση των παιδιών σας.
Συνεπώς τα παιδιά θα σχολάσουν στις 11:30 π.μ.

2. Την ίδια ημέρα, από τις 17:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ., καθώς και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Άη Γιάννη
(πάρκο Μικράς Ασίας - παραπλεύρως Β΄ΔΟΥ Λ.Κνωσσού) θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο παζάρι με κατασκευές και χειροτεχνίες των μαθητών μας, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί ξανά η Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση στους παρευρισκόμενους.
Παρακαλούμε να ενισχύσετε με την παρουσία σας αυτή την προσπάθεια των μαθητών και του σχολείου μας.

3. Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου το σχολείο μας ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών θα επισκεφτεί το εμπορικό κέντρο "ΤΑΛΩΣ".
Η μεταφορά τους θα γίνει τη συνήθη ώρα με τα συνηθισμένα μεταφορικά τους μέσα, με αποχώρηση από εκεί στις 10:30 π.μ.


Το σύγχρονο σχολείο συναντά το αρχαίο θέατρο








29-09-2015:
 Αγαπητοί γονείς,
την Δευτέρα 5-10-2015 και ώρα 6:00 μ.μ. σας προσκαλούμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου προκειμένου να συμμετάσχετε στην 1η συνέλευση και εν συνεχεία στην διεξαγωγή ψηφοφορίας για την εκλογή του Προεδρείου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου.
Όπως και τα προγενέστερα σχολικά έτη, ομοίως και η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με σοβαρότατα ελλείμματα στην στελέχωση του σχολείου σε ειδικό βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.
Η στήριξη και η συσπείρωση του συλλογικού μας οργάνου είναι επιτακτική αφενός μεν για την καλύτερη συνεργασία μας με το σχολείο και αφετέρου για την διεκδίκηση απαραίτητων αιτημάτων  - όπως αυτό της άμεσης στελέχωσης του προσωπικού του σχολείου κ.α., που απορρέουν από το θεσμοθετημένο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία.
Παρακαλούμε θερμά όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας για την παρουσία τους.




29-09-2015: Αύριο Τετάρτη 30-09-2015 το σχολείο μας θα επισκεφθεί Iraklio Bowling Center, προκειμένου οι μαθητές να παίξουν το οικείο παιχνίδι. 
Οι μαθητές θα προσέλθουν την συνήθη ώρα με τα συνήθη μεταφορικά μέσα στον προαναφερόμενο χώρο. Η αποχώρηση από εκεί θα γίνει στις 11:00. Παρακαλούμε οι μαθητές να κρατούν 3,5€, ποσό που θα καλύψει τα έξοδα του παιχνιδιού, ενός τοστ και ενός χυμού.






Σας ανακοινώνουμε ότι αύριο ημέρα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο σχολείο μας.
Σας περιμένουμε όλους!




Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας πως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-6-2015, από τις 9:30πμ έως τις 13:30μμ, θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου και τα απολυτήρια των παιδιών.















Στο Φεστιβάλ παίρνει μέρος το τμήμα Γ2 του σχολείου μας! Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παραβρεθείτε!
http://digifest-ira.blogspot.gr/

Πρόγραμμα του φεστιβάλ



11/3/2015:  Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 13/3/2015 θα δοθούν οι βαθμοί του Β΄τριμήνου. Παρακαλούμε να προσέλθετε στις 12:30μ.μ. ώστε να τους παραλάβετε και να ενημερωθείτε για την πρόοδο των παιδιών σας.


 






















10/11/2014: Το Εκπαιδευτικό και το 
Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του σχολείου μας προσκαλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας σε συνάντηση-ενημέρωση στο χώρο του σχολείου, την Δευτέρα 10/11/2014 και ώρα 18:30 μ.μ. Μετά την συζήτηση θα ακολουθήσουν οι εκλογές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Επιστροφή στην Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου